DOBIO ZAHVALNICU

Najstariji Gračanlija Hasib ef. Čamdžić 100. godinu dočekuje u dobrom zdravlju

Kao imam službovao u Maglaju i Derventi, u penziju otišao prije 31 godinu

Predstavnici MIZ Gračanica uručili zahvalnicu Hasibu ef. Čamdžiću. Avaz

Piše: H. Čalić

16.12.2021

Hadži Hasib efendija Čamdžić, sa svojih 99 godina, najvjerovatnije je najstariji stanovnik na području Gračanice. On bi za tri mjeseca mogao napuniti 100 godina, a kako kaže, zdravlje ga dobro služi.


Bez plaće

Predsjednik MIZ u Gračanici Admir Brkičević i glavni imam Smajo ef. Mustafić najstarijem imamu, hadži Hasibu, u prisustvu njegovog sina Adema, koji je uvijek uz njega, uručili su zahvalnicu za dugogodišnji rad i doprinos u razvoju IZ.

- Nikada nismo zaboravljali našeg najstarijeg imama koji se, nakon službovanja u Maglaju i Derventi, 1969. godine vratio u rodnu Gračanicu, u džemat Lipa. Odatle je prije 31 godinu otišao u zasluženu penziju. Hasib nam je pričao da je ispočetka radio bez plaće, od džematlija bi dobivao nešto namirnica, pa je sa suprugom, da bi prehranio porodicu, radio i u poljoprivredi. Ali on je uvijek bio zadovoljan svojim životom - kazao je ef. Mustafić.


Ef. Čamdžić sa sinom: Zahvalan na posjeti. Avaz

Stara vremena

Hasib ef. Čamdžić zahvalio je na posjeti i zahvalnici koju je dobio. Bilo ga je fascinantno slušati kako priča o svom životu, prisjećajući se svakog trenutka.

Volio je, kako je rekao, dok je mogao, biti za volanom. U šali je naveo da je „poderao“ tri nova automobila Fićo i jednog Yugu, koji i sada čuva u dvorištu, da ga podsjeća na nekadašnja vremena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.