PRIPADNICI VOJSKE RS

Uhapšeni za zločine u Nevesinju: Ubijali djecu starosti od 15 dana do dvije godine života

U počinjenom zločinu, ubijene su gotovo cjelokupne obitelji Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj

M. Aš.

Tužilaštvo BiH

Foto: Arhiv


Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, u više gradova, izvršili su lišenje slobode osam osumnjičenih osoba.

Navedeni osumnjičeni nekadašnji su zapovjednici i pripadnici VRS, a osumnjičeni su za zločine nad stanovništvom bošnjačke nacionalnosti sa područja Nevesinja.

Zločini se odnose na ubojstvo oko 100 osoba bošnjačke nacionalnosti, na lokaciju u mjestu Zijemlje, među kojima više desetina žena, osoba starije životne dobi, kao i veći broj djece među kojima i djece starosti od 15 dana do 2 godine života.

U počinjenom zločinu, ubijene su gotovo cjelokupne obitelji Ploskić, Šipković, Aličić, Alibašić, Mahinić, Brajević, Čopelj i druge žrtve. Posmrtni ostaci 49 osoba su pronađeni dok se za posmrtnim ostacima 47 žrtava još uvijek traga.

U okviru rada na predmetu Tužiteljstvo BiH ostvarilo je dobru i intenzivnu suradnju sa SIPA BiH i OSA BiH. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima - rečeno je iz Tužilaštva BiH.

NA VRH

Podijeli članak na