VRIJEDNA POMOĆ

Donacija iz Njemačke: FUP-u uručeno pet vozila vrijednosti 107.504 eura

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman se zahvalio na uručenoj donaciji i istakao zahvalnost za ulogu Savezne Republike Njemačke u unapređenju sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini

S današnje primopredaje u FUP-u. FUP

Piše: E. T.

17.12.2021

U FUP-u je danas upriličena primopredaja pet vozila koja je preko Ambasade Savezne Republike Njemačke uručila Savezna kriminalistička policija (BKA). 

Ambasadorica Njemačke u BiH Margaret Uebber donaciju ukupne vrijednosti 107.504 eura, uručila je zamjeniku direktora Federalne uprave policije gdinu Ensadu Kormanu u cilju podrške u borbi protiv teškog i organiziranog kriminala.

Ova donacija nastavak je dobre saradnje i pomoći Savezne Republike Njemačke Federalnoj upravi policije s ciljem poboljšanja sigurnosnih aspekata u radu policijskih organa u Bosni i Hercegovini.

Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman se zahvalio na uručenoj donaciji i istakao zahvalnost za ulogu Savezne Republike Njemačke u unapređenju sigurnosti i stabilnosti u Bosni i Hercegovini. 

Također je istaknuta i dosadašnja saradnja sa policijskim organima u Saveznoj Republici Njemačkoj, sa posebnim osvrtom na saradnju sa Saveznom kriminalističkom policijom Njemačke, te se razgovaralo o načinima šire i sveobuhvatnije saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.