BLINKENOV SAVJETNIK

Chollet razgovarao sa Komšićem: Podvukao sam čvrstu opredijeljenost SAD za suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Chollet je prije dva dana telefonski razgovarao s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom naglasivši da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u RS kojima se podrivaju institucije BiH

Chollet razgovarao sa Komšićem. Arhiv

Piše: N. Aj.

17.12.2021

Derek Chollet, savjetnik američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena danas je telefonski razgovarao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

- Danas sam razgovarao sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Komšićem i podvukao čvrstu opredijeljenost SAD za suverenitet i teritorijalni integritet BiH. Također sam potaknuo napredak u rješavanju razlika kroz dijalog unutar institucija BiH - napisao je Chollet na Twitteru.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, Komšić i savjetnik državnog sekretara SAD konstatovali su da se sva aktuelna pitanja moraju rješavati u državnim institucijama, i da je Parlament BiH jedino mjesto gdje se treba raspravljati o državnim zakonima.

Chollet je istakao da nisu u interesu eniteta Republika Srpska aktivnosti koje aktualne vlasti RS-a poduzimaju, i pozvao na deeskalaciju političke situacije.

Objava na Twitteru Cholleta. Printscreen

Chollet je prije dva dana telefonski razgovarao s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom naglasivši da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u RS kojima se podrivaju institucije Bosne i Hercegovine.

- Za korupciju i antidejtonsko djelovanje snosit će se posljedice. Mora doći do povratka dijaloga unutar institucija BiH - naveo je tada Chollet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.