ZANIMLJIVO DRUŠTVO

Jahorina: Dodik, Višković i Kusturica presjekli vrpcu na otvorenju nove gondole Poljice

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša

E. Ć. / Srna

18.12.2021

Svečano otvorena kabinska gondola "Poljice". srna

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i premijer RS Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu "Poljice", dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša. Radovan Višković, premijer RS istakao je da se ne mogu rezultati ni benefiti očekivati ukoliko se ne ulaže, piše "N1".

- Neki su imali druge vizije, pa da neke objekte koje smo ni doveli u top stanje, privatizuju za mali novac. Danas se ovdje dolazi i ima šta da se vidi i ponudi. Svima onima koji su bili skeptici dovoljno je reći da ima preko 20 hiljada ljudi koji su došli da uživaju u ovom zimskom olimpijskom centru - rekao je Višković, te naglasio je da gondola koja je danas otvorena neće odstupati za bilo kojom širom Evrope.

Na svečanom otvorenju bio je i kontroverzni reditelj Emir Kusturica

- Život je trka u kojoj niko ne želi da prvi prođe kroz cilj. Za takav život su neophodne dvije stvari – lijepa i uređena priroda i skijališta kakva su ovdje na Jahorini, na čistom zraku - poručio je Kusturica.

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je ovom prilikom rekao da je naredna godina ona u kojoj će se ostvariti važne investicije.

- Devetog januara obilježavamo 30 godina postojanja RS. Jahorina je danas jedna od najvećih regionalnih gradilišta, poslije Beograda na vodi, primjer je kako se investicije mogu privući. RS je stabilna, na dobrom putu, bez obzira što nas pokušavaju zastrašiti ima svoj cilj i neće odustati. Uvjeren sam da sve ovo što radimo je dobrobit za generacije koje dolaze. RS i gradimo za njih mi polako, ali sigurno odlazimo na neke nove poslove koje moramo obavljati, a ostavljati ovo mladim ljudima koji dolaze - rekao je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.