UPOZORENJE IZ BIHAMK-A

Vozači, oprez: Moguća poledica na putevima, obratite pažnju na odrone zemlje ili kamenja

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Na put ne krećite bez zimske opreme. Ilustracija

N. Aj.

20.12.2021

Zbog niskih temperatura ovoga jutra moguća je poledica na kolovozu, upozoravaju iz BIHAMK-a.

- Posebno izdvajamo dionice u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo autoput A-1 Zenica-Tarčin, kao i magistralne puteve Sarajevo-Foča, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Vitez-Kaonik-Kiseljak i Livno-Mrkonjić Grad. Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja - navodi se na sranici BIHAMKA te je istaknuto:

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Ivan na dionici Tarčin-Konjic, u vremenu od 9 do 15 sati saobraća se jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 4:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22 do 6 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.