POČINJE U 10 SATI

Izmjene Zakona o PIO-u na sjednici Predstavničkom doma Parlamenta FBiH

Prije otvaranja ove 28. redovne sjednice Doma, bit će završena prethodna, s jednom tačkom u preostalom dnevnom redu - zaključcima Zakonodavno-pravne komisije

Danas 28. redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta. Arhiv

N. Aj. / Fena

21.12.2021

Predsjedavajući Mirsad Zaimović sazvao je za danas 28. redovnu sjednicu Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Nakon uobičajenog informiranja zastupnika o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH, u najavljenom dnevnom redu ovog zasjedanja su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (hitni postupak), Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo (skraćeni postupak) te niz zakona predloženih po skraćenom postupku čiji je cilj da više općina u FBiH dobiju administrativno status gradova. To su općine: Bosanska Krupa, Orašje, Lukavac, Konjic, Stolac i Zavidovići.

Naredne tačke najavljenog dnevnog reda su prijedlozi zakona o slobodnim zonama u Federaciji BiH te o gasovodu "Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska“.

Zastupnicima bi trebalo da budu predočeni i izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća “Željeznice FBiH” d.o.o. Sarajevo za 2019. godinu te izvještaj o radu FERK-a za 2020., kao i prijedlog finansijskog plana - budžeta FERK-a za 2022.

Informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije u vezi s povećanjem cijena električne energije u Federaciji BiH je naredna predložena tema, a potom kvartalni izvještaj o dugu Q3/21 te izbori i imenovanja.

Prije otvaranja ove 28. redovne sjednice Doma, bit će završena prethodna, s jednom tačkom u preostalom dnevnom redu - zaključcima Zakonodavno-pravne komisije.

Sjednica će biti održana u hotelu “Hills” na Ilidži s početkom u 10 sati.

Iz Federalnog parlamenta je učesnicima naznačeno da su u skladu s odlukom Kolegija Predstavničkog doma, prilikom ulaska dužni predočiti potvrdu o vakcinaciji, potvrdu o prebolovanom Covidu-19 unazad šest mjeseci, PCR ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.