POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Danas se moglo vidjeti zašto je Milanović novi najbolji prijatelj Dodika i njegovih saradnika

Dogovor Dodika i Varheljija najnoviji primjer nipodaštavanja Narodne skupštine

Igor Crnadak i Milorad Dodik. avaz

E. Ć.

21.12.2021

Potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak reagovao je na saznanje kako je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, navodno, unaprijed dogovorio održavanje sjednice Narodne skupštine RS o vraćanju nadležnosti sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem (Varhelyi).

- Današnja vijest da su Dodikovi međunarodni prijatelji sa njim unaprijed dogovorili da sjednica Narodne skupštine RS o vraćanju nadležnosti bude održana 10. decembra i da se obavezao da neće biti nikakvih odluka u narednih šest mjeseci predstavlja najnoviji primjer nipodaštavanja Narodne skupštine i iskorištavanja institucija koje pripadaju narodu za ličnu i partijsku korist, rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je posebno bolna činjenica da je Dodik sa komesarom Varheljijem još prije 25. novembra dogovorio da posebna sjednica bude održana 10. decembra, iako je kolegium Narodne skupštine odluku donio tek 7. decembra, što znači da je Dodik bukvalno pogazio i ponizio Nedeljka Čubrilovića, Denisa Šulića i kompletno rukovodstvo NSRS, a da su cijelu RS danima držali u zabludi.

- RS je danas konačno vidjela kako radi SNSD, sve poteze tajno dogovara sa strancima, igra se sa institucijama RS, a u javnosti se prikazuju kao velike neustrašive patriote koje se nikad ne povlače. Danas je RS mogla najbolje da vidi zašto je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, novi najbolji prijatelj Dodika i njegovih saradnika, za ovu ekipu rekao da su "barabe" i da ne mogu ništa uraditi, osim velike priče, kaže Crnadak.

Crnadak se, kao narodni poslanik, zahvalio ambasadoru Satleru što je konačno otvorio oči svima u RS, da do kraja vide ko vodi RS i što je nakon ovoga potpuno jasno da pojedinci iz opozicije više ni u jednoj situaciji ne treba da podržavaju politike i kadrovska rješenja SNSD-a, kao što se nedavno dešavalo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.