DELEGAT U DOMU NARODA

Majkić odgovorila Mehmedoviću: Nečuvena drskost, jedan narod naziva genocidašima

Mehmedović je u objavi na Facebooku, između ostalog, napisao: "EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u"

Dušanka Majkić i Šemsudin Mehmedović. avaz

E. Ć. / Srna

21.12.2021

Delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić reagovala je na izjavu SDA-ovog poslanika u Predstavničkom domu Šemsudina Mehmedovića. Za Srnu je rekla da je nečuvena drskost i bezobrazluk Mehmedovića, koji jedan narod naziva genocidašima.

Majkić je rekla da samo u ovakvoj BiH Mehmedović može vršiti tako značajnu funkciju poslanika, umjesto da odgovara za ono što je počinio u ratu. 

Podsjećamo, Mehmedović je u objavi na Facebooku, između ostalog, napisao: "EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u", aludirajući na postupak Olivera Varhelja (Varhelya), te pozvao da se sprovede istraga. Političarima u RS-u je zasmetala ova izjava.

Majkićeva je u reakciji istakla da Mehmedović i njemu slični moraju shvatiti da se mijenja odnos međunarodne zajednice prema narodima u BiH, koja je godinama bez ikakve objektivnosti podržavala bošnjačku politiku.

Ona je navela da su Srbi i Hrvati u proteklih 26 godina dejtonske BiH mogli svašta da čuju od Mehmedovića, od ostalih članova SDA, ali i lidera te političke partije Bakira Izetbegovića, te da ovo nije ni prvi, ni posljednji put da su pripadnici srpskog i hrvatskog naroda grubo vrijeđani i nazivani svakakvim imenima.

Majkić je zaključila da “nevjerovatna ogorčenost posljednjim izjavama Mehmedovića” govori da se on i njegova stranka polako bude iz dugogodišnjeg sna koji su proveli čekajući da im neko izvan BiH napravi državu prema njihovim zamislima i željama.

- Da nije tako, da nisu bili sigurni da će međunarodna zajednica unaprijed i bez ikakvog povoda osuditi Srbe i Hrvate u BiH, Bošnjaci bi sjeli za sto i u partnerskim odnosima rješavali jedno po jedno otvoreno pitanje u ovoj zemlji - rekla je Majkić za Srnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.