NAJRADOSNIJI PRAZNIK

Finci i Kožemjak uputili božićnu čestitku kardinalu Puljiću: Blagdan koji slavi život

Vama osobno, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima upućujemo srdačne čestitke povodom najradosnijeg kršćanskog praznika, u nadi da će donijeti međusobno razumijevanje, poštovanje i toleranciju, navodi se

N. Aj.

22.12.2021

Finci i Kožemjak uputili božićnu čestitku kardinalu Puljiću. Arhiv

Predsjednik Jevrejske zajednice Jakob Finci i predsjednik Jevrejske opštine Boris Kožemjakin uputili su božićnu čestitku nadbiskupu i metropolitu vrhbosanskom kardinu Vinku Puljiću.

Vaša uzoritosti, U ime Jevrejske zajednice Bosne i Hercegovine Jevrejske opštine Sarajevo i u naša lična imena, Vama osobno, svećenstvu, redovništvu i svim vjernicima upućujemo srdačne čestitke povodom najradosnijeg kršćanskog praznika, u nadi da će donijeti međusobno razumijevanje, poštovanje i toleranciju.

Praznik Isusova rođenja je prilika za obnavljanje veza među ljudima, vrijeme dobrote i solidarnosti, blagdan koji slavi život i u središte stavlja čovjekovo dostojanstvo. Neka ovi veliki blagdanski dani proteknu u zdravlju, miru, blagostanju i sreći. Čestit i blagoslovljen Božić i sretna Nova godina - navodi se u čestici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.