SAOPĆIO FUP

U Livnu zbog prevare uhapšena osoba iz Banja Luke

Prilikom pretresa objekata i motornog vozila, vlasništvo osumnjičenog, pronađeni su pečat i dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, navodi se u saopćenju

E. Ć. / Srna

Lice lišeno slobode predato postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje

Foto: ilustracija


Lice iz Banja Luke čiji su inicijali D.G. (42) uhapšeno je u Livnu zbog sumnje da je na području tog grada počinilo prevaru na štetu više pravnih lica, saopćila je Federalna uprava policije (FUP).

Prilikom pretresa objekata i motornog vozila, vlasništvo osumnjičenog, pronađeni su pečat i dokumentacija koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, kao i druga dokumentacija koja ukazuje na sumnju da je na isti način izvršio prevaru i drugih lica sa područja Federacije BiH.

Ovo lice slobode su lišili policijski službenici FUP-a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Livanjskog kantona i u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS, navodi se u saopćenju.

Nakon završene kriminalističke obrade, ovo lice je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje.

NA VRH

Podijeli članak na