UBISTVO POLICAJACA

Šta je Aleksandar Macan ispričao u Tužilaštvu KS: Puška i vozilo korišteni u likvidaciji Šehovića i Vujinovića uništeni!?

Duško Tomić, Macanov advokat, rekao je za "Avaz " da ne može komentirati iskaz Macana, ali da će sve vrlo brzo biti riješeno

Macan sve ispričao. Avaz

Piše: M. Aščić

24.12.2021

Aleksandar Macan, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji se predao se u četvrtak Tužilaštvu KS, kako stvari stoje, navodno nije učestovovao u ubistvu sarajevskih policajaca. 



Šta Macan ne spori

To je i razlog zašto je odlučio da se preda Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U iskazu, koji je dao danas Tužilaštvu KS, to je između ostalog i sam priznao.

Macan ne spori da je kobne noći bio na Alipašinom Polju u Sarajevu, ali je rekao da nije učestvovao u ubistvu policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje, koje se dogodilo 26. oktobra 2018. godine.


Kako saznajemo, on je Tužilaštvu KS, pomogao da se slučaj konačno okonča. Sada je ostalo, da se optužnica napiše jer su poznata imena svih osumnjičenih, među kojima su i njihovi pomagači. Pitanje je koji će biti sada Macanov status i hoće li biti optužen za tešku krađu i dobiti status svjedoka.

Saznajemo da je vozilo, koje su koristile ubice, crni Seat Leon, rastavljeno u dijelove. Uništena je i puška, iz koje je pucano na Šehovića i Vujinovića.


Staviti tačku na slučaj

Duško Tomić, Macanov advokat, rekao je za "Avaz " da ne može komentirati iskaz Macana, ali da će sve vrlo brzo biti riješeno.

 - Ja samo mogu reći, da se u moje ime, Macanu i njegovoj porodici zahvaljujem na svemu kako bi se stavila tačka na ovaj mučan slučaj. On je ovdje heroj. Ovo je završena priča. Sve će se znati u narednom periodu, vrlo brzo - rekao nam je Tomić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.