UBISTVO POLICAJACA

Advokat Duško Tomić: Macan nije pucao na policajace, krao je automobil

Ja ne bih mogao braniti nekoga ko je pucao u policajce, kaže advokat Tomić

Duško Tomić, advokat Aleksandra Macana. Avaz

Piše: M. Aš.

24.12.2021

Duško Tomić, advokat Aleksandra Macana, za kojim je bila raspisana i potjernica a koji se jutros predao istražnim organima, kazao je za portal "Avaza" da je u potpunosti zadovoljan iskazom njegovog branjenika. 

Za Macanom je bila raspisana potjernica u okviru istrage o ubistvu dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u oktorbu 2018. godine.


- Macan je dao iskaz s kojim sam zadovoljan u potpunosti, a vidim da su i tužioci. O detaljima ne mogu govoriti. Ali, on nije pucao u policajce. To sam ga odmah pitao. Ja ne bih mogao braniti nekoga ko je pucao u policajce. On je bio tu, ali je učestvovao u krađi vozila. Sve će se vrlo brzo razjasniti. On je doslovce nacrtao sta se desilo, a to se nakon provjere potvrdilo tačnim - rekao je advokat Tomić.

Kako je portal "Avaza" danas ranije objavio, Macan je Tužilaštvu KS, pomogao da se slučaj konačno okonča. Sada je ostalo, da se optužnica napiše jer su poznata imena svih osumnjičenih, među kojima su i njihovi pomagači. Pitanje je koji će biti sada Macanov status i hoće li biti optužen za tešku krađu i dobiti status svjedoka.


- Ja samo mogu reći, da se u moje ime, Macanu i njegovoj porodici zahvaljujem na svemu kako bi se stavila tačka na ovaj mučan slučaj. On je ovdje heroj. Ovo je završena priča. Sve će se znati u narednom periodu, vrlo brzo - rekao je Tomić.

Također, vozilo, koje su koristile ubice, crni Seat Leon, rastavljeno u dijelove. Uništena je i puška, iz koje je pucano na Šehovića i Vujinovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.