ŠTA OVI LJUDI PRIČAJU

Oštra poruka Dodiku i Milanoviću: Peksini ste oba

Na svoj način je to analizirao i Senad Hadžifejzović, urednik i voditelj Centralnog dnevnika na njegovoj Face TV

Senad Hadžifejzović poručio Dodiku i Milanoviću da su peksini. Avaz

Piše: E. T.

25.12.2021

"Ja još nisam obaviješten da sam dobio ikakav poziv, al nije problem. U januaru ćemo zabraniti rad, do tad ćemo morati sarađivati. Nek oni slobodno dođu u stranku, ako dođu uljudno, fino, lijepo i ako se normalno i lijepo ponašaju, ako budu okupani očešljani i da se ne osjeti nikakav miris koji nose iz Sarajeva onda možemo da sarađujemo sa njima. Ako bude drugačije, onda neće dobiti ništa", rekao je Milorad Dodik član Predsjedništva BiH, 22. decembra ove godine. 


Slične izjave

"Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim – građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem", kazao je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske 12. decembra prošle godine.

Obje ove izjave imaju zajednički imenitelj, šovinističke su. Grozne su.


Na svoj način je to analizirao i Senad Hadžifejzović, urednik i voditelj Centralnog dnevnika na njegovoj Face TV.

– Nije rekao da muslimani smrde, rekao je da mirišu na Sarajevo. Dodik. Opet. Mogao je svoj šovinizam, a to je gore od nacionalizma, Dodik prepisati, izraziti se poetski – da osjeti miris i Miljacke smrad. U Banjoj Luci. Sve što političari izgovaraju je smrad, bazdi na šovene, tukne, vonja, smrdi, čuje se.


Pogan, peksin jezik imate

Oni su to, ne narodi. Imaju li veze Milanovićeve i Dodikove izjave? Itekako. Da li ih koordiniraju? Moguće, ali je dovoljno da prate jedan drugog u izjavama. Milanović Sarajevu: prvo sapun i miris, pa Evropa. Dodik: miris Sarajeva. Peksini ste oba.

Pogan, peksin jezik imate. Neki duboki kompleks imate čim se obrušavate na grad i Bosance, na grad i ljude, građane kojima je čistoća, upravo čistoća, prioritet… Perite usta. Istrljajte jezike. Umijte obraz - poručio je Hadžifejzović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.