NA STRANI ISTINE ILI LAŽI

Mehmedović o najavljenoj posjeti Orbana: Ako će doći u BiH, neka dođe preko Srebrenice i neka se pokloni žrvama genocida

Kako sad stvari stoje, Orban se deklarisao kao saveznik projekta nastalog na genocidu, rekao je Mehmedović

Mehmedović: Jedini način da spasimo dostojanstvo kao narod. Agencije

Piše: E. T.

26.12.2021

Bio je u Banjoj Luci dajući lažnu sliku državnosti RSBio je sa negatorom genocida. Ako će doći u posjetu državi Bosni i Hercegovini, neka dođe preko Srebrenice i neka se pokloni žrvama genocida, poručio je večeras Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Skupštini BiH, a povodom najava dolaska Viktora Orbana u BiH koji bi u našu zemlju trebao stići 25. januara na poziv Zorana Tegeltije (SNSD), predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

- To je jedini način da spasimo dostojanstvo kao narod. Pozivam ga da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici i da vidi da sigurnosni problem EU nisu 2 miliona muslimana BiH, već to predstavljaju fašističke i genocidne ideje i velikodržavni projekti koji se jedino mogu ostvariti fašizmom, zločinima, etničkim čišćenjem i genocidom.

Kako sad stvari stoje, Orban se deklarisao kao saveznik projekta nastalog na genocidu. Pozivam Orbana da spasi ugled Mađarske i da svoju zemlju ne svrstava na stranu onih koji su počinili novi genocid u Evropi 50 godina nakon 2. Svjetskog rata.

Izbor je jednostavan: Ili ćete položiti cvijeće pred mural Ratka Mladića ili pred žrtvama genocida. A morate izabrati! Ili ste na strani istine ili držite stranu lažima - poručio je Mehmedović. 

Status Šemsudin Mehmedovića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.