REAGIRANJE

Reis Kavazović: Negatori genocida tvrde da je bilo organizovanih i sistematskih zločina nad Bošnjacima, ali da nije bilo genocidne namjere

Istovremeno, iz tog ideološkog miljea svako malo čujemo izjave poput ove premijera Orbana, kaže reis Kavazović

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Agencije

Piše: E. T.

26.12.2021

Negatori genocida u Bosni i Hercegovini i okruženju i oni koji ih podržavaju najčešće tvrde kako se organizovani i sistematski zločini nad Bošnjacima jesu dešavali, ali da nije bilo genocidne namjere. Ovim riječima je počeo svoje večerašnje oglašavanje Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. 

- Istovremeno, iz tog ideološkog miljea svako malo čujemo izjave poput ove premijera Orbana o tome kako je samo postojanje Bošnjaka kao naroda na dijelu teritorije u Evropi problematično i kako ih se kao takve treba eliminirati, a ta eliminacija može ići od genocida kakvog smo vidjeli u Srebrenici do oduzimanja bilo kakvog političkog suvereniteta i legitimiteta njima kao narodu ili državi u kojoj žive, a što se sada pokušava realizirati kroz podršku separatističkim politikama koje ciljaju na razgradnju bosanskohercegovačke države i uvođenje aparthejda u njen politički i društveni život - navodi se u reagiranju reisa Kavazovića. 

Reis Kavazović. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.