NA LICU MJESTA

Ministar Drljača podijelio novogodišnje poklone štićenicima Zavoda Pazarić

Potrebno da kroz geste ljubavi, pažnje i poštovanja, gradimo bolji i plemenitiji ambijent, rekao Drljača

Piše: A. Čengić

27.12.2021

Ministar rada i socijalne politike FBiH, Vesko Drljača, u povodu nastupajućih novogodišnjih praznika, posjetio je danas štićenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću.

Tom prilikom štićenicima je uručio novogodišnje pokloni, a oni su u znak zahvalnosti organizirali priredbu.


Sa današnje priredbe - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Ispoštovali sve preporuke

Direktor Zavoda Samir Suljagić, osim Drljače, danas je ugostio i načelnika Općine Centar Srđana Mandića. Predstavi je prisustvovao i Sulejman Haljevac.

- Odlučili smo da organiziramo kratku priredbu kako bi se djeca družila s predstavnicima ministarstva i ministrom. Trenutno u zavodu boravi 335 štićenika. Također, uskoro ćemo imati sve pokazatelje o učinku i moram reći da sam zadovoljan sa svim što smo učinili do sada. Imat ćemo pozitivne rezultate, pažljivo smo analizirali sve što su nam spočitavali. Ispoštovali smo sve preporuke - rekao je direktor Suljagić.


Mandić, Haljevac i Drljača. A. Čengić

Štićenici su za goste priredili priredbu. Bilo je recitacija, plesa i glume. Oduševljenje nije krio resorni ministar Vesko Drljača koji je naglasio da je direktor Suljagić uradio ogroman posao za kratko vrijeme.

- Došli smo da posjetimo naše drage prijatelje u zavodu, naše štićenike. Želimo s njima da podijelimo sreću. Direktor je uradio ogromne stvari za kratak period. Došlo je do značajnog poboljšanja kadrova. Živimo u previše materijalnom svijetlu. Često u ovom svijetu, koji je i previše materijalan, nema dovoljno razumjevanja i suosjećaja sa osobama prema kojim život nije bio blagonaklon. Zato je potrebno da kroz geste ljubavi, pažnje i poštovanja, gradimo bolji i plemenitiji ambijent, u kom je osmjeh naših mališana, nagrada. Empatija prema drugima se često zanemaruju. Želimo da pojačamo odnos inkluzije i odnos stabilizacije te jednostavno humanizirati odnos prema svim kategorijama. Želimo poslati poruku da želimo zajednički raditi i pojačati procese inkluzije – rekao je Drljača.


Pomoć općine Centar

Također, godinama Općina Centar pomaže Zavod, u skladu s mogućnostima.

- Ovo je ujedno i prilika da uputimo nadležnima apel da učine dodatni napor i da se još više poboljšaju uvjeti za štićenike. Ne smijemo zaostajati u pomoći, naša djeca zaslužuju njegu i brigu. Zadovoljstvo mi je da je Općina Centar i ove godine podržala Zavod – rekao je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.