PREDSTAVLJA PRIJETNJU

Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Srbije

Ovoj osobi je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za udaljenje u zemlju porijekla

N. Aj.

Za državljanina Srbije, inicijala F.A., je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima

Foto: Ilustracija


Pripadnici Službe za poslove sa strancima, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, 27. decembra na području Sarajeva locirali su državljanina Srbije, inicijala F.A., za kojeg je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, jer se dovodi u vezu sa kriminalnim aktivnostima.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima je poduzela mjere iz svoje nadležnosti te mu izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od pet godina. Ovoj osobi je određena mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar, gdje će boraviti dok se ne steknu uslovi za udaljenje u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

Više o temi Služba za poslove sa strancima

POJAčANE AKTIVNOSTI
Za tri mjeseca iz BiH udaljeno 250 stranih državljana
NA VRH

Podijeli članak na