BOLJI UVJETI

Potpisivanje Tehničkog sporazuma između Njemačke i ministarstva odbrane BiH

Vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Nolte je naglasio da je ovo drugi sporazum od ukupno četiri koja su u planu da se realizuju

Vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Nolte i minsitar odbrane BiH Podžić. MO BiH

E. T.

28.12.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić zajedno sa vojnim atašeom Savezne Republike Njemačke u BiH pukovnikom Franz-Josef Nolteom potpisao je 28. decembra 2021. godine drugi Tehnički sporazum o dodjeli finansijske podrške od strane Savezne Republike Njemačke, za provođenje infrastrukturnih mjera, za poboljšanje sigurnosti skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava "Grabež" u Bihaću i skladišta pogonskog goriva " Stojkovići" u Novom Travniku.

Nakon sagledavanja stanja na lokacijama i izrade projektnih zadataka za potrebe pripadnika na lokacijama OS BiH, potpisivanje današnjeg Tehničkog sporazuma predstavlja drugi korak koji će biti realizovan u sklopu projekta donacije SR Njemačke od 1,1 miliona eura. Tehničkim sporazumom definisana je realizacija poboljšanja sigurnosti skladišta municije i minsko-eksplozivnih sredstava "Grabež" u Bihaću i skladišta pogonskog goriva " Stojkovići" u Novom Travniku od 200 hiljada eura.


Važan sporazum. MO BiH

Ministar Podžić je iskazao zadovoljstvo i zahvalnost na nastavku inicijative Savezne Republike Njemačke da se kroz realizaciju donacije pristupi uređenju infrastrukture i objekata na kojima borave pripadnici OS BiH. 

- Realizacija ove donacije će poboljšati uslove života i rada, te znatno unaprijediti standarde objekata OS BiH - dodao je Podžić.

Vojni ataše SR Njemačke u BiH pukovnik Nolte je naglasio da je ovo drugi sporazum od ukupno četiri koja su u planu da se realizuju. 

- Nadamo se da ćemo ovim ulaganjem znatno unaprijediti sigurnost pripadnika OS BiH koji obavljaju svoju dužnost na lokacijama navedenim u Tehničkom sporazumu, te sam siguran da ćemo ovaj projekat nastaviti i u narednoj godini. Poznato mi je da funkcionišete na privremenom budžetu, i ja činim sve da realno prikažem cjelokupnu situaciju u Berlinu koja se odvija kod vas u BiH - zaključio je Nolte.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.