HUMANA MISIJA

"Spašavanje poklona": Pogledajte kako su GSS-ovci uručili paketiće štićenicima u Pazariću

Djeda Mrazovi , hrabri „Gorštaci“ su uz pomoć vrijedne ekipe „brdo“ poklona spustili niz zid i uručili korisnicima

Piše: E. T.

28.12.2021

Humana misija: Obradovali štićenike u Pazariću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Pripadnici Gorske službe spašavanja  stanice Sarajevo danas su na originalan način uručili poklone štićenicima u Zavodu Pazarić. 

Koliko one posebne radosti samo je stalo u JU Zavod Pazarić zahvaljujući posjeti vrijedne ekipe Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo. Naime, da nisu samo spremni spašavati živote, nego donositi i radost onima koji trebaju podršku drugih potvrdili su organiziranjem dostavljanja novogodišnjih slatkih poklona i to spuštanjem niz zgradu jednog od objekata Ustanove. 

Djeda Mrazovi , hrabri „Gorštaci“ su uz pomoć vrijedne ekipe „brdo“ poklona spustili niz zid i uručili korisnicima.

Kako su pojasnili, najljepši način da se završi godina jesu dobra djela prema onima koji trebaju pomoć, a najljepša nagrada je široki i iskreni osmijeh pun zahvalnosti i ljubavi koji se dobije zauzvrat.

- Zbog poštivanja epidemioloških mjera odlučili smo organizirati akciju dostave paketića i kroz spuštanje niz objekat, te na taj način “spasiti i poklone” za ove dobre ljude koji žive u Zavodu. Uspjeli smo ovako uručiti paketiće bez okupljanja velikog broja ljudi. Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo uz pomoć društveno odgovorne kompanije Hifa Oil , organizovala je podjelu ovih paketića. Pored 150 novogodišnjih paketića, obezbijedili smo i higijenske potrepštine neophodne Zavodu i njegovim korisnicima. Ovom prilikom se zahvaljujemo našem sjajnom partneru HIFA-OIL koji je podržao našu inicijativu dodjele paketića te se radujemo budućoj saradnji. Želimo korisnicima i uposlenicima sretne novogodišnje praznike dok koračamo zajedno brže, više i jače ka 2022. godini- naglasili su gosti iz Gorske službe spašavanja-Stanica Sarajevo.

U znak zahvalnosti direktor JU Zavoda Pazarić Samir Suljagić gostima je uručio rukotvorinu korisnika uz zahvalnicu, dok su prigodnim programom ovu vrijednu ekipu nagradili i članovi art sekcije JU Zavoda Pazarić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.