SAOPĆENJE

SBB: Bužimska SDA ili pojedinci iz Zenice, svjesno ili ne, direktno rade protiv bošnjačkog naroda i BiH

Bosna i Hercegovina je sekularna multietnička država, ravnopravnih naroda i građana koji imaju jednaka prava na svakom pedlju naše zemlje, poručili su iz SBB-a

Gradonačelnik Bužima Mersudin Nanić (SDA) i bilbord u Zenici. avaz

Press centar SBB-a

29.12.2021

Nakon što je u Bužimu gradonačelnik Mersudin Nanić naredio uklanjanje bilborda kojim se čestitaju Božić i Nova godina, te nakon dešavanja u Zenici, oglasili su se iz Saveza za bolju budućnost BiH (SBB).

Bosna i Hercegovina je sekularna multietnička država, ravnopravnih naroda i građana koji imaju jednaka prava na svakom pedlju naše zemlje, naveli su iz SBB-a.



Suština Bosne i Hercegovine

- To je suština i biće Bosne i Hercegovine, takva BiH je cilj većine Bošnjaka i takvu BiH je branila i odbranila Armija RBiH za vrijeme agresije.

Svaka druga Bosna i Hercegovina, pa i ona koju nam putem bilborda propagira SDA iz Bužima ili drugi pojedinci iz Zenice, želja je retrogradnih i separatističkih politika, koje posljednjih mjeseci i godina otvoreno napadaju naš narod i državu.

Bužimska SDA ili pojedinci iz Zenice, svjesno ili ne, direktno rade protiv bošnjačkog naroda i predstavljaju ga onakvim kakvim ga žele vidjeti i predstaviti Dodik, Orban, Janša...

SBB čvrsto brani individualna i kolektivna vjerska prava Bošnjaka i svih drugih građana

Stoga, Savez za bolju budućnost BiH osuđuje i odlučno ustaje protiv načina razmišljanja i ponašanja pojedinaca iz Bužima i Zenice, kojima smeta javno čestitanje Nove godine ili Božića. 

Vjerujemo da je njihov čin odraz nezrelosti ili nepromišljenosti, jer su u vrlo delikatnom trenutku za našu državu nanijeli štetu Bošnjacima i BiH.

Isto tako, SBB čvrsto stoji na liniji odbrane individualnih i kolektivnih vjerskih prava Bošnjaka muslimana, ali i svih drugih građana BiH. Uvijek ćemo braniti vjerska prava i zastupati interese Islamske zajednice BiH, te i ovoga puta pozivamo vlasti na državnom nivou da država BiH konačno potpiše ugovor s Islamskom zajednicom i tako ukine višegodišnju diskriminaciju prema IZBiH - saopćeno je iz SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.