REAKCIJA

Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH: Ovo nije šala politike na vlasti u RS, pripremamo štrajk

Mi radimo sa minimalnim brojem uposlenih, obim posla se povećava, odgovornost je vrlo velika kad se tiče kontrole kvaliteta lijeka i vakcina

Rustemović: Radimo s minimalnim brojem uposlenih. Avaz

N. Aj.

29.12.2021

Zakon o lijekovima RS je zvanično objavljen u Službenom listu RS. Nije lako prihvatiti takvu argumentaciju, ali mi moramo definitivno shvatiti da ovo nije ljutnja niti šala politika koje su na vlasti u RS, izjavio je predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović.

- Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, polako nestaje, gasi se, od ukupnog broja 103 uposlena, nas ima 92. Od osnivanja Agencije, nismo mogli doći na zacrtan broj po Pravilniku o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, koji predviđa 163 zaposlenika. 

Ja godinama najavljujem nebrigu vlasti na nivou Vijeća ministara, bolje rečeno opstrukcija u nepopunjavanju upražnjenih radnih mjesta, stručnim ljudima, ključne pozicije u sektorima. Mi radimo sa minimalnim brojem uposlenih, obim posla se povećava, odgovornost je vrlo velika kad se tiče kontrole kvaliteta lijeka i vakcina. Sve smo odgađali najavljivani "štrajk", zbog naših pacijenata i pandemije. Nažalost mi ulazimo u 2022. godinu sa ozbiljnim pripremama za štrajk, koji će se desiti. Naši zahtjevi javnosti i politikama će biti poznati kad sve formalnosti oko organizacije štrajka budu završene - navodi se u saopćenju koje potpisuje Rustemović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.