NEMA KRIZE

Novalićeva vlada na cvjetne aranžmane potrošila 5.389 KM, a na trakaste zavjese 3.517 maraka

Nije se štedjelo ni na novim računarima i laptopima. Ukupno je za laptope potrošeno 11.260

Novalić: Kupljeni novi laptopi. Avaz

Piše: M. Aščić

30.12.2021

Iako je kriza u državi očita, plaće i primanja većine radnika obična mizerija, za predstavnike vlasti i institucije kojima rukovode ne može se reći da stežu kaiš kada troše narodni novac.

Pandemijska godina

U godini koja je iza nas Vlada Federacije BiH, kojom rukovodi Fadil Novalić, inače optuženik za nabavku 100 respiratora iz Kine po cijeni od 10,5 miliona KM, ne može se baš pohvaliti štednjom. Bez obzira na to što je iza nas još jedna pandemijska godina. Otkrivaju to i javne nabavke ove institucije.

Tako je Novalićeva vlada, koja je već četvrtu godinu u tehničkom mandatu, samo na nabavku cvijeća i cvjetnih aranžmana potrošila čak 5.389 KM. Radi se o periodu od 31. decembra 2020. do oktobra ove godine.


Novac potrošen i na pravne usluge i usavršavanje. Avaz

Sve nabavke obavljene su putem jedne sarajevske cvjećare. No, nabavljali su se i protokolarni pokloni. Oni su porezne obveznike koštali 950 KM. Toliko je, naime, koštao poklon iz jedne zlatarske radnje u Sarajevu. Osim cvijeća i poklona za odabrane goste, Vlada FBiH je za nabavku trakastih zavjesa potrošila 3.517 maraka.


Novi etisoni

Kupljeni su i novi etisoni, koji su koštali 687 KM. Nije se štedjelo ni na novim računarima i laptopima. Ukupno je za laptope potrošeno 11.260 KM, a računare 5.000 KM.

U prošloj godini zanimljivo je da je Vlada na pravne usluge, u slučaju radnopravnih sporova potrošila 10.655 KM. Hotelske i ugostiteljske usluge koštale su 7.730 KM. Tu spadaju i troškovi u restoranima.


Angažirali odbranu

U prošloj godini zanimljivo je da je Vlada na pravne usluge, u slučaju radnopravnih sporova potrošila 10.655 KM. Hotelske i ugostiteljske usluge koštale su 7.730 KM. Tu spadaju i troškovi u restoranima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.