ZABAVA TRI DANA

"Novogodišnji ulični festival Sarajevo" počeo uz bubnjeve i dječiji hor

Iako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nema organiziranog javnog dočeka Nove 2022. godine, građani Sarajeva, gosti i turisti mogu tri dana i noći uživati

L. K. P.

31.12.2021

"Novogodišnji ulični festival Sarajevo” - Avaz
Uloce Sarajeva - Avaz
Ulice Sarajeva - Avaz
"Novogodišnji ulični festival Sarajevo” - Avaz
"Novogodišnji ulični festival Sarajevo” - Avaz
+3

"Novogodišnji ulični festival Sarajevo” počeo je danas otvorenim koncertom "Sarajevo drum orchestra", DJ Warm Up, kao i "Superar" dječijim horom ispred Gradske tržnice Markale.

Sunčan decembarski dan je na sarajevskoj Ferhadiji izmamio brojne građane i goste koji uživaju u koncertu, svečano okićenom gradu, ali i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Iako u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nema organiziranog javnog dočeka Nove 2022. godine, građani Sarajeva, gosti i turisti mogu tri dana i noći uživati u “Novogodišnjem uličnom festivalu Sarajevo".

Glavnom gradskom ulicom Ferhadija šetaju Djeda Mrazovi i dijele slatkiše. Mališane ali i prolaznike, zabavljaju mađioničari i maskote.

Za najmlađe planiran je mini disco, dok će u 17 sati, nastupiti grupa "Karne“.

Festival će biti održan u naredna tri dana, u organizaciji Kantona Sarajevo i Općine Centar.

U okviru trodnevne manifestacije, ispred Gradske tržnice Markale bit će upriličeni nastupi domaćih bendova i muzičara, performera, ali i drugi sadržaji koji će upotpuniti prazničnu atmosferu u gradu. Već u subotu, 1. januara 2022. godine nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro.

Posljednjeg dana uličnog festivala, u nedjelju, u 12 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

Također će ispred Gradske tržnice, biti upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi "Anchy &The Moondogs", "Muki i Emi", te "Rok škola Sarajevo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.