REAKCIJE

Mirnes Kovač reagirao na pisanje Stava: Savjet svim Bošnjacima koji drže do sebe da čuvaju do svog dostojanstva

Klonite se tog sikofantskog sedmičnog pamfleta kojeg uređuju neškolovani medijski najamnici nedovršenih svjetonazora i nesigurnih identiteta

Mirnes Kovač. Facebook

Piše: E. M.

1.1.2022

Novinar i politički analitičar iz Sarajeva Mirnes Kovačna svom Facebook profilu reagirao je na pisanje Stava i urednika ovog niskotiražnog medija Filipa Mursela Begovića.

On se osvrnuo na pisanje ovog glasila SDA u povodu plakata na kojem je pisalo "Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka" i koji su uklonjeni su iz centra Zenice dan nakon što su ilegalno postavljeni, 28. decembra. Kovač je reagirao na tekst Stava u kojem se tvrdi da na ovaj način, kako se navodi,  muslimanima žele uskratiti slobodu govora, te da su "određene javne ličnosti, poput Mirnesa Kovača, inače člana redakcije Preporoda, medija u vlasništvu Islamske zajednice, otvoreno podržale vandalski napad na plakat u Zenici".

- Odgovor Stavu i pseudo Bošnjaku Mustafi Drnišliću!

PS. Nisam nikada podijelio tekst iz tog nacionističkog smeća, ni kada su me k’o fol branili, pa neću ni sada kad me napadaju, da Vam ne bih pokvario ovaj mubarek dan. Inače savjet svim Bošnjacima koji drže do sebe da čuvaju do svog dostojanstva i da se klone tog sikofantskog sedmičnog pamfleta kojeg uređuju neškolovani medijski najamnici nedovršenih svjetonazora i nesigurnih identiteta - napisao je Kovač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.