IDILA NA PLANINAMA

Prvi dan nove godine na Bjelašnici i Jahorini mnogi uživali u skijanju, na Igmanu šetači

Na Bjelašnici je sinoć organiziran doček Nove godine uz noćno skijanje i predivni vatromet koji je obasjao nebo iznad olimpijske ljepotice

Skijaši na Bjelašnici. Instagram

Piše: N. Aj.

1.1.2022

Na Bjelašnici je sinoć organiziran doček Nove godine uz noćno skijanje i predivni vatromet koji je obasjao nebo iznad olimpijske ljepotice.

A prvog dana 2022. godine na Bjelašnici mnogi uživaju u zimskim sportovima poput skijanja i bordanja, dok oni najmlađi u sankanju.

Kako je danas izmjereno, na Bjelašnici je visina snijega 77 centimetara.

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda već je ranije najavio povratak zabavnog karaktera planinama te da će na Bjelašnici i Trebeviću, na kojem danas skoro da nema posjetilaca, biti niz zabavnih sadržaja. 

Tokom januara i februara svakog petka, subote i nedjelje Sarajlije i gosti moći će uživati u nekoj od muzičkih grupa koje će nastupati.

Bjelašnica - Avaz
Bjelašnica - Avaz
Skijaši na Bjelašnici - Avaz
Skijaši na Bjelašnici - Avaz
Skijaši na Bjelašnici - Avaz

Građani su ovu subotu iskoristili za šetnju Igmanom, dok su i Jahorinu okupirali oni koji vole skijanje i druge zimske sportove.

Sunčan dan i visoke temperature za 1. januar sigurno su utjecale na građane i goste da ga provedu na jednoj od bh. planina. Kako se vidi na fotografijama, nisu svi dijelovi planina pokriveni snježnim pokrivačem. Na dnu staza ima blata, što ne smeta posjetiocima.


Jahorina - Avaz
Jahorina - Avaz
Šetnja Igmanom - Avaz
Šetnja Igmanom - Avaz
Šetnja Igmanom - Avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.