SCENA IZ UKC RS

Stanivukoviću nije bilo dozvoljeno da daruje prvorođenu bebu, on poručio: Morate se učiti redu

Stanivuković je bio izrevoltiran zbog protokola, a kada su mu saopćili da neće moći lično darivati bebu, poručio je kako ne razumije tu odluku

Vlado Đajić i Draško Stanivuković. screenshot

E. Ć.

1.1.2022

Prva beba u RS u 2022. godini rođena je minut nakon ponoći. Djevojčicu tešku tri kilograma na svijet je donijela 25-godišnja Aleksandra Prpoš iz Gornje Lamovite kod Prijedora.

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je po tradiciji želio lično darivati prvorođenu bebu, ali mu to nije bilo dozvoljeno zbog protokola. Tako su bebu darivali predstavnici gradskih vlasti i UKC-a. Umjesto Stanivukovića to je učinio direktor UKC-a Vlado Đajić.

Stanivuković je bio izrevoltiran zbog protokola, a kada su mu saopćili da neće moći lično darivati bebu, poručio je kako ne razumije tu odluku.

- Ne razumijem, direktor je zdraviji od mene - rekao je Stanivuković, na što su mu odgovorili da je direktor rukovodeći organ ustanove. 

Nakon toga je Stanivuković bio ogorčen odnosom prema njemu kao gradonačelniku, te je poručio uposlenicima UKC-a RS da se moraju naučiti redu.

- Trebao me je neko dočekati, ne mene lično, nego kao gradonačelnika. Morate se učiti redu. Prvo se morate meni obraćati. Grad Banja Luka je institucija - odbrusio je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.