ZA NJIH NEMA PRAZNIKA

Pripadnici GSS-a Novi Grad intervenirali na Trebeviću: Prva akcija spašavanja u novoj godini

Spasili planinarku B.H. iz Sarajeva

Spašavanje planinarke s Trebevića. Facebook

Piše: N. Aj.

1.1.2022

Pripadnici Gorske službe spašavanja Novi Grad danas su sa Trebevića spasili planinarku što je i njihova prva akcija u novoj 2022. godini.

Kako su naveli na svojoj Facebook stranici, u 13:45 sati su zaprimili poziv na dežurni broj da se pod vrhom Trebevića nalazi planinarka B.H. rođena 1958. godine iz Sarajeva sa bolovima u prsima i da se sumnja na infarkt.

Odmah smo okupili dežurni tim i uputili se na lokaciju.

Spašavanje planinarke s Trebevića. Facebook

S obzirom da je dubok snijeg i da su bili jako teški uslovi obavijestili smo i stavili u pripravnost sve Gorske Službe Spašavanja Kantona Sarajevo, gdje nam se priključio jedan tim iz GSS-a Trebević i jedan tim iz SK Wolf i patrola policije iz Istočnog Sarajeva stanica Trebević, a o svemu smo obavjestili i načelnika GSS RS Miru Kalema.

Po dolasku na lice mjesta smo utvrdili da je gospođa komunikativna i stabilnih vitalnih parametara, te smo izvršili transport AKI čamcem do našeg vozila, a potom smo izvršili transport do vozila JU Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS na lokalitet parking kod hotela Pino Nature.

Akcija je trajala nepuna dva sata u kojoj je učestvovalo ukupno 17 pripadnika i pripadnica gore navedenih službi.

Vaš GSS Team je tu kad god treba i bilo gdje za nas nema praznika i radnog vremena - navedeno je na Facebook stranici GSS-a Novi Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.