DIREKTOR UKC RS

Đajić objasnio zašto je Stanivukoviću zabranjen ulazak u UKC RS: Izbjegli smo skandal da ga žene ne šamaraju pred kamerama

Dotični gradonačelnik nesretni, ne znam kako da ga nazovem došao je gore sa ciljem da prikupi političke poene, kaže Đajić

Đajić: Došao je s kesicom. Avaz / Agencije

Piše: E. T.

2.1.2022

Gradonačelniku Banje Luke Drašku Stanivukoviću je za Novu godinu zabranjen ulaz u UKC RS kako bi darovao prvu bebu. Mediji su već sve objavili o tome, a direktor UKC RS Vlado Đajić, objasnio je zašto je Stanivukoviću zabranjen ulazak.

- Dotični gradonačelnik nesretni, ne znam kako da ga nazovem došao je gore sa ciljem da prikupi političke poene. Došao je sa kesicom i dukatom koji je kupio u gradu, da se uslika i da se svima predstavi kako voli djecu i porodilje, da kupi političke poene. Zaboravio je da su zabranjene posjete i da mogu samo ljekari ući. Nije donio ni cvijeće. Bolje je što nije ušao - rekao je Đajić.


Rekao je da Stanivuković nije svjestan da su hodnik i lift bili blokirani.

- Nije svjestan da sam blokirao hodnike i liftove da ne siđu babice i sestre da ga ispljuju i išamaraju zato što je izjavljivao da jedu kolače od pacijenata, da kradu i da daju neispravan kisik. Izbjegli smo jedan skandal da ga žene ne šamaraju pred kamerama i ne znam ni ja, sve sam portire digao da se to ne desi. Nakon svih njegovih skandala i afera gdje učestvuje sa svojim saradnicima su ga proglasili nepoželnim, znači strašna priča, nemam komentar - kazao je još direktor UKC-a RS.

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković je po tradiciji želio lično darivati prvorođenu bebu, ali mu to nije bilo dozvoljeno zbog protokola. Tako su bebu darivali predstavnici gradskih vlasti i UKC-a. Umjesto Stanivukovića to je učinio direktor UKC-a Vlado Đajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.