TWITTER OBJAVA

Italijan Giorgio Fruscione: Kad me pitaju imam li supermoći, znam bosanski

Podsjećamo, bosanski jezik je u centar pažnje došao nakon što je slavni komičar Pit Dejvidson, izabranik Kim Kardašijan (Kardashian), snimio video koji je objavljen na NBC-vom kanalu, u kojem iznosisvoje novogodišnje odluke, dok Majli Sajrus svojim m

Đorđio Fruscione i Majli Sajrus. Twitter

Piše: N. Aj.

2.1.2022

Giorgio Fruscione, istraživač i urednik na italijanskom Institutu za međunarodne političke studije (ISPI), objavio je zanimljiv post na Twitteru.

Naime, on je postavio fotografiju Majli Sajrus (Miley Cyrus) iz videa novogodišnjeg specijala Pita Dejvidsona (Pete Davidson) na kojoj piše "Znam bosanski" te je napisao da je to odgovor na pitanje "kada me neko pita da li posjedujem supermoći”.

Podsjećamo, bosanski jezik je u centar pažnje došao nakon što je slavni komičar Pit Dejvidson, izabranik Kim Kardašijan (Kardashian), snimio video koji je objavljen na NBC-vom kanalu, u kojem iznosisvoje novogodišnje odluke, dok Majli Sajrus svojim moćnim glasom upotpunjuje video.


Podsjećamo, Dejvidson u videu kaže:

- Naučit ću novi jezik i to neki težak. Kao bosanski. Ko dovraga zna bosanski.

Potom je u kadru Majli Sajrus koja je na bosanskom otpjevala:

- Znam bosanski.

Inače, Đorđio Fruscione je godinama živio na Balkanu, radeći kao slobodni novinar za nekoliko italijanskih i međunarodnih medija, poput EastWest, Venerdì di Repubblica i Balkan Insight. Od 2010. godine je i zamjenik direktora i dopisnik vijesti sa Balkana za East Journal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.