U AERODROMSKOM NASELJU

Sarajlije nisu zaboravile njegovo dobročinstvo: Skoro završen mural Mihaela Šumahera, evo kako izgleda

Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta

Mural posvećen Mihaelu Šumaheru. Facebook

Piše: N. Aj.

2.1.2022

Mihael Šumaher (Michael Schumacher)legendarni vozač Formule 1 dobija svoj mural u Sarajevu.

Naime, posljednjih dana pripadnici grupe “Obojena klapa” proteklih dana vrijedno su radili na oslikavanju murala na jednoj od zgrada u Aerodromskom naselju u Sarajevu. Mural bi trebao biti završen sutra.

Mural posvećen Mihaelu Šumaheru. Facebook

Vedran Poričanin, Emir Mušić, Rijad Hadžić i Benjamin Čengić, umjetnici koji su proteklog ljeta organizovali Fasada festival - Fresh Air Sarajevo Displays Art u Sarajevu, novi projekat realizirali su u saradnji sa Goethe institutom BiH. 

Upravo je u Aerodromskom naselju slavni Šumaher posjetio sarajevske mališane po okončanju rata, fotografirao se sa njima i poklonio im igračke.

- Kao djeca smo gledali Formulu 1, pratili Šumahera i njegove majstorske poteze, bio nam je životni idol - rekao je Čengić, jedan od autora murala.

Mural posvećen Mihaelu Šumaheru. Facebook

Sedmerostruki svjetski šampion Formule 1, koji je u komi od 2013. godine nakon teške povrede glave, Sarajevo je posjećivao dva puta kao specijalni ambasador UNESCO-a u povodu projekta prikupljanja novca za liječenje djece žrtava granatiranja i mina. To dobročinstvo mu Sarajlije nikad nisu zaboravile.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.