STATUS NA FACEBOOKU

Oglasio se Zeković, jedan od policajaca sa sramotne proslave iz Priboja na kojoj se veličao genocid: Evo šta je poručio

Na proslavi Nove godine u Priboju policajci pjevali šovinističke pjesme, a osim genocida su veličali ubijanje i silovanje Bošnjaka, te pozivali da se u Pazaru desi Vukovar

Fotografije iz Priboja. avaz

E. Ć.

3.1.2022

Jučer se pojavio skandalozni video snimak sa proslave Nove godine u Priboju, na kojem policajci pjevaju šovinističke pjesme, u kojima veličaju genocid, silovanje i ubijanje Bošnjaka, pozivaju da se u Pazaru desi Vukovar. Nakon što je sramotni video obišao BiH, oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa slavlja.


Zeković se oglasio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugo.

Ovu pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može videti na snimku. Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja).

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pesme. Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrecnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme.

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da cu ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro - naveo je Dragan Zeković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.