AVAZ SAZNAJE

Osumnjičeni za ubistvo policajaca: Aleksandar Macan pet puta u sedam dana napustio prostorije KPZ Miljacka, gdje je bio 35 sati!?

On je uz jake mjere osiguranja više puta boravio u Tužilaštvu, u kojem je 24.decembra prošle godine, nakon predaje, dao iskaz

Miralem Aščić

Macan: Šta je istina iz njegovog iskaza

Foto: Avaz


Aleksandar Macan, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji se predao prije dvije sedmice Tužilaštvu KS, najmanje pet puta, u sedam dana, napuštao je prostorije KPZ Miljacka-Sarajevo, gdje se nalazi u pritvoru, saznaje portal "Avaza".

Raspisana međunarodna potjernica

On je uz jake mjere osiguranja više puta boravio u Tužilaštvu, u kojem je 24.decembra prošle godine, nakon predaje, dao iskaz u kojem je rekao da je u policajce pucao Sava Marinković, koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj, a bio je kobne noći na Alipašinom Polju. 

Za Marinkovićem je prošle sedmice raspisana međunarodna potjernica. S njima u vozilu je bio i Marko Trifković Žižan, koji se nalazi u pritvoru, odlukom Suda BiH u predmetu "Volan".

 - Macan nije pucao, on je u tom momentu bio u Golfu 6 kojeg su pokušali da ukradu. Savo je bio biatlonac, prvak Balkana, zato je bio tako precizan i kroz šoferšajbu direktno pogodio vozača u čelo, a kad se nesretni suvozač okrenuo, drugog policajca je pogodio u sljepoočnicu - ispričao nam je nedavno advokat Duško Tomić.

  • Alipašino Polje: Macan bio na rekonstrukciji događaja

    Alipašino Polje: Macan bio na rekonstrukciji događaja

    Foto: Avaz


No, prema saznanjima "Avaza", Macan se svaki put po napuštanju KPZ Sarajevo, zadržao više od sedam sati. Ukupno skoro 35 sati bio je odsutan.

Međutim, SIPA, koja vodi istragu, sada provjerava Macanov iskaz. On je rekao da je vozilo uništeno nedaleko od Pala, a da su plastični dijelovi spaljeni, a ostali razbacani po šumi.

Rekonstrukcija događaja

Macan je, kako saznajemo, bio ponovo i na rekonstrukciji događaja na Alipašinom Polju. Osim toga, Macan je s istražiteljima bio i na Palama. Tačnije na lokaciji gdje je vozilo isječeno i uništeno.

Saznajemo da je vozilo, koje su koristile ubice, crni Seat Leon, rastavljeno u dijelove. 

Uništena je i puška, iz koje je pucano na Šehovića i Vujinovića. Nije poznato da li je pronađena.

Više o temi Aleksandar Macan

KOMENTAR DANA
Macanov Sava
NA VRH

Podijeli članak na