OTVORENO

Sportista Tomislav Cvitanušić: Sarajevo je otvoren grad za sve dobre ljude

Sigurno da mnogo toga može bolje, ali ne postoji ništa toliko loše u Sarajevu, da se ne može popraviti , napisao je Cvitanušić

Cvitanušić: Imamo mi snage za promjene. Facebook

Z. K.

4.1.2022

Svestrani bh. sportista Tomislav Cvitanušić na svom Facebook profilu napisao je post u kojem se osvrnuo na grad Sarajevo i trenutna dešavanja.

Njegov post prenosimo u cijelosti:

- Sve dok u Sarajevu na zgradama budu murali Davorina Popovića i Mihaela Šumahera, parkovi nazvani po Kemalu Montenu i Safetu Isoviću, a na proljeće će na platou Skenderije biti otkriven spomenik Mirzi Delibašiću, Sarajevo će biti otvoren grad za sve dobre ljude i reći ću primjer u regionu.

Ne zanima me to što u drugim gradovima crtaju murale osuđenim ratnim zločincima i osobama upitne prošlosti, podižu im spomenike ili stavljaju nekakve besmislene ploče itd....to je njihovim stanovnicima na čast i to dovoljno govori o tim sredinama.

Mi trebamo kritizirati vlast, ukazivati na propuste, ali trebamo biti i konstruktivni, izaći na izbore, glasati za projekte, biti aktivni u lokalnoj zajednici, davati prijedloge, nabaciti nekada i osmijeh, te na kraju ipak biti ponosni na naš grad u vremenu ludila, nacionalizma i fašizma. Sigurno da mnogo toga može bolje, ali ne postoji ništa toliko loše u Sarajevu, da se ne može popraviti sa svim onim što je dobro u njegovim građanima.

Imamo mi snage za promjene, samo nekada nismo svjesni toga.

Volim svoj grad i njegove ljude i nikada se neću umoriti od toga.

Sretna Nova Godina!! - napisao je Cvitanušić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.