EKSKLUZIV

Glumac Nermin Tulić iz bolnice za "Avaz": Nije bilo najbolje, ali sada sam živnuo

Ovo je, inače, moja bolnica. U njoj sam proveo sve moje boljke u posljednjih 30 godina, i one najteže... 1992., poslije ranjavanja, dovezen sam ovdje

Tulić: U dobrim rukama. Avaz

Piše: Larisa Sarajlić Ramović

4.1.2022

Glumac Nermin Tulić se već izvjesno vrijeme nalazi na liječenju u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje je dočekao i Novu 2022. godinu.


Dobro sam

- Dobro ide Džoni Štulić uz sok od borovnice u ovoj noći na devetom spratu Opće bolnice u Sarajevu - oglasio se Tulić u novogodišnjoj noći na društvenim mrežama.


Glumac je jučer govorio ekskluzivno za „Avaz“ i odmah na početku nam je kazao da se sada osjeća dobro.

- U dobrim sam rukama, doktori me paze, kao i drugo medicinsko osoblje. Baš me paze. Ovo je, inače, moja bolnica. Ja sam u njoj proveo sve moje boljke u posljednjih 30 godina, i one najteže... 1992. godine, poslije ranjavanja, dovezen sam ovdje. Tako da sam sad puno bolje nego kad sam došao - kaže Tulić.


Samo zdravlje

Kada je hospitaliziran, njegovo stanje, kako nam je rekao, nije bilo najbolje.

- Nije ozbiljno, ali nije bilo ni najbolje.

Sad sam dobar, potpuno sam živnuo, došao sam sebi... - dodaje glumac.

U srijedu će proslaviti 70. rođendan, i to vjerovatno bolnici. Međutim, Tulić nam nije mogao reći kada će biti otpušten.

- O tome još nisam razgovarao s mjerodavnima, ali mi ništa ne fali ovdje. Pod punom sam pažnjom. Dobro se osjećam, a Opću bolnicu doživljavam kao svoju kuću - ističe Tulić.

Na koncu, što se tiče novogodišnjih želja, Tulić poručuje:

- Zdravlje moje i moje porodice.


Pošteni izbori, pa da i nama svane

Nermin Tulić iz bolnice pomno prati aktuelna dešavanja. O očekivanjima za 2022. godinu kaže:

- Moja su očekivanja samo izbori. Kao prvo - pošteni izbori, elektronsko brojanje i da narod dođe do pameti, da rastjera izborima ove koji ih bukvalno muče već skoro 30 godina. Pa da i nama svane. Nadam se da će ovaj narod doći malo do pameti, barem mrvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.