REAGIRANJE

Adnan Hadrović za "Avaz": Sankcije ne smiju biti jedino sredstvo pritiska na rušitelje države

On dodaje da američke sankcije nikako ne smiju biti jedino sredstvo pritiska na rušitelje ustavno - pravnog poretka BiH, jer će oni uprkos sankcijama nastaviti sa pokušajima rušenja države

Hadrović: Sankcije ne smiju biti jedino sredstvo. Avaz

Piše: A. Bajramović

5.1.2022

Mislim da je ovo samo početak i da su sankcije usmjerene prema pojedincima koji su nedvojbeno vezani sa koruptivnim radnjama, kazao je za portal "Avaza", bivši bh. diplomata i savjetnik za globalnu sigurnost Instituta za razvojni utjecaj u Vašingtonu, Adnan Hadrović.


Jedino sredstvo

- Kao što sam rekao i ranije veoma je važno kako će se ponašati EU i pojedine njene članice, posebno Njemačka, čija ministrica je danas u Washingtonu sa sekretarom Blinkenom. Baš na dan izricanja sankcija - kaže Hadrović.

On dodaje da američke sankcije nikako ne smiju biti jedino sredstvo pritiska na rušitelje ustavno - pravnog poretka BiH, jer će oni uprkos sankcijama nastaviti sa pokušajima rušenja države.


Urušavaju sistem

- Korumpirani političari su sigurno ti koji urušavaju sistem i zarad zaštite nelegalno stečenog imetka su spremni žrtvovati mir i stabilnost. Pritom prvenstveno mislim na Dodika - upozorava Hadrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.