EROL AVDOVIĆ OBJAVIO

Tri su poruke stigle u američkom paketu sankcija, jedna od njih je da građani BiH ne vjeruju više korumpiranim "nacionalistima"

Dakako, valja uvažiti i iskustvo BiH iz 1990-tih, ovo nije cinizam već predostrožnost. Pozdrav NATO-u, napisao je Avdović

Milorad Dodik na listi sankcija SAD. Arhiv

Piše: N. Aj.

6.1.2022

Također je važno vidjeti da li će neki bliski politički drugovi gospodina Dodika biti pogođeni američkim sankcijama (i koliko brzo) kao dio istog interesnog kartela - pokušavajući da unište BiH već neko vrijeme? I da li će se američki zvaničnici i ubuduće ponovo sastajati sa Dodikom? Inače...

Ovo je napisao Erol Avdović, bh. novinar koji već decenijama prati dešavanja u sjedištu Ujedinjenih nacija, kao odgovor na objavu Dereka Cholleta, savjetnika američkog državnog sekretara Entonija Blinkena (Antony), na Twitteru, koja se tiče uvedenih sankcija SAD Miloradu Dodiku i drugima, a koji je napisao:

- Važan korak. Kada sam u novembru otišao u BiH, jasno sam dao do znanja da će se SAD suprotstaviti korumpiranim akterima. Narod BiH zaslužuje bolje.

Objava Erola Avdovića. Printscreen

Također, Avdović je napisao da želi da vjeruje u to da će NATO reagirati ukoliko dođe do toga da se ugrozi integritet ili suverenitet, kao i podrivanje institucija BiH.

- Ako do toga dođe kažu doista mjerodavni analitičari NATO bi intervenisao jer to mu je u opisu posla. Dakako, valja uvažiti i iskustvo BiH iz 1990-tih, ovo nije cinizam već predostrožnost. Pozdrav NATO-u - napisao je Avdović dok je u sljedećem postu dodao:

Objava Erola Avdovića. Printscreen

- Tri su poruke stigle u američkom paketu sankcija. Poruka Sarajevu, da BiH počne sudski procesuirati korumpirane političare. Poruka Briselu, da se EU treba priključiti US sankcijama. Poruka građanima BiH da ne vjeruju više korumpiranim "nacionalistima". Pa ko hoće - hoće.

Objava Erola Avdovića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.