REAKCIJA

Vučić o sankcijama Dodiku: Srbija nije sretna, brojni izazovi su pred nama

Poručio je da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i RS

Predsjednik Srbije se oglasio vezano za sankcije SAD Dodiku i drugima. Arhiv

N. Aj.

6.1.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 10. ili 11. januara razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji.

Poručio je da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda i predstavnika srpskog naroda u BiH i RS, prenosi Nova.rs.

- Riječ je o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za „hitnu i hitru“ reakciju, rekao je Vučić i dodao:

- Ovo donosi brojne izazove, ne samo za RS, već i za Srbiju. Ono što mogu da kažem to je da Srbija nije sretna, niti misli da je rješenje u sankcijama. Nema nikakve sumnje da se Srbija neće saglasiti sa ovom odlukom, niti će sprovoditi sankcije - poručio je on.

Što se tiče pritiska na medije i gašenja medijskih sloboda i proglašavanja jednog medija ili stavljanja jednog medija pod sankcije, Vučić kaže da je to užasna odluka.

- Imat ćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa kriminalom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vrijeme poslije Božića. Razgovarao sam jučer i sa Dodikom i Cvijanović i nastavit ćemo razgovore u danima pred nama - kazao je Vučić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.