REAKCIJA LIDERA SDP-A BIH

Nikšić: Molim one koji su koalirali i koaliraju sa SNSD-om da se barem suzdrže od lažnog moralisanja

Za razliku od uvrijeđenih i povrijeđenih koji su koliko jučer obigravali oko Kukića da probaju srušiti Vladu TK i dobiti podršku za više nivoe, SDP će se kao i do sada držati svojih principa, napisao je Nikšić

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. Arhiv

Piše: N. Aj.

6.1.2022

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić prokomentirao je uvođenje američkih sankcija lideru PDA Mirsadu Kukiću. 

Sasvim očekivano, stižu mogobrojne reakcije na sankcije koje su Sjedinjene Američke Države izrekle funkcionerima u Bosni i Hercegovini. U javnosti se mogu čuti upiti u vezi sa koaliranjem SDP-a BiH sa strankom PDA na čijem čelu se nalazi Mirsad Kukić, koji se također našao na spisku onih koji su obuhvaćeni sankcijama. Naravno, organi SDP-a BiH će se blagovremeno odrediti o novonastaloj situaciji i zauzeti jasan stav. Kao partija koja ima funcionalne organe koji donose odluke i transparentne metode odlučivanja koje nisu svedene na momentalni lični hir i raspoloženje pojedinaca, SDP BiH će nakon konsultacija sa svojim organizacijama iz Tuzlanskog kantona donijeti odluku - istakao je Nikšić ma svom Facebook profilu.

Dodao je da "do tada, molim one koji su koalirali i koaliraju sa SNSD-om, kao i one koji su u svom članstvu imali ili imaju ljude kojim su također izrečene sankcije da se barem suzdrže od lažnog moralisanja".

- Isto se odnosi na subjekte koji su na lokalnim razinama u koaliciji sa PDA, a istovremeno SDP BiH pozivaju da što prije raskine koaliciju sa PDA u Tuzlanskom kantonu. Za razliku od uvrijeđenih i povrijeđenih koji su koliko jučer obigravali oko Kukića da probaju srušiti Vladu TK i dobiti podršku za više nivoe, SDP će se kao i do sada držati svojih principa.

SDP-ovi ministri i premijer u Vladi TK su radili i rade jako dobar posao, kao i Vlada i Skupština ovog kantona u cjelini i sigurno je da nećemo dozvoliti da rad tih ljudi bude predmet politikantstva ili zlonamjernih generalizacija. Konačnu odluku o postupanju u trenutnoj situaciji ćemo donijeti ubrzo i javnost će o njoj biti obaviještena - naveo je Nikšić.

Objava Nermina Nikšića na Facebooku. Printscreen

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.