SRCE NIJE IZDRŽALO

Tuga: Nakon duge i teške borbe preminula Senida Redžepi iz Glumine kod Zvornika

Nažalost nakon nekoliko mjeseci normalnog života, zdravstveno stanje Senide naglo se pogoršalo

Tužnu vijest objavio njen muž. Facebook

Piše: E. T.

8.1.2022

Senida Redžepi iz Glumine kod Zvornika izgubila je životnu bitku u borbi sa opakom bolešću, a koja je njen organizam napala prije dvije godine. Veliki broj građana učestvovao je u humanitarnim akcijama prikupljanja potrebnih sredstava za operativne zahvate u inostranstvu, a na koje je Senida upućivana. 

Mnogobrojne organizacije pokušavale su pomoći a i građani su se odazivali na hitne apele. Početkom 2021.godine Senida odlazi na liječenje u Istanbul. Nakon tri mjeseca liječenja i operativnih zahvata, Senida je otpuštena iz bolnice.

Nažalost nakon nekoliko mjeseci normalnog života, zdravstveno stanje Senide naglo se pogoršalo. Borba bračnog para Redžepi bila je teška i intenzivna posljednjih mjeseci, ovaj put ljekari u Turskoj nisu mogli pomoći.

Jedna od posljednjih želja Senide bila je da dođe u Bosnu i da tu provede posljednje dane na ovom svijetu. Senida je prije nekoliko dana stigla u svoj porodični dom. Vijest o odlasku Senide Redžepi na bolji svijet rastužila je cijeli Zvornik, Podrinje i BiH.

O smrti Senide, javnost je obavijestio njen suprug Semir. 

- Ružo moja dženetska ovdje je sve počelo, ovdje se završilo Allahovom voljom.

Vraćaš se svome Gospodaru tamo gdje nema boli i zlobe tamo gdje niko nikom ne želi zlo, neka te Allah uvede u svoje okrilje, srest ćemo se Inšallah opet, ovo nije zbogom - napisao je Semir. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.