POZIV NA LJUDSKOST

Mijatović: Izađite iz zone komfora i pokažite da niste kao Dodik

Oglasio se na Facebooku povodom sramotnih provokacija i fašizma koji su se dogodili na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora i Foče

Vojin Mijatović i Milorad Dodik. avaz

E. Ć.

9.1.2022

Vojin Mijatović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, oglasio se na Facebooku povodom sramotnih provokacija i fašizma koji su se dogodili na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora i Foče.



Sramota srpskog naroda

Mijatović kaže da to predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć. Sila nad manjinom pokazuje slabost, a nikako moć, a oni koji šute su saučesnici, poručio je potpredsjednik SDP.

- Sve ono što gledamo jučer na ulicama Janje, Doboja, Gacka, Višegrada, Prijedora, Foče predstavlja veliku sramotu srpskog naroda, a nikako moć. Sva ta scenografija je dio plana režima Milorada Dodika da se situacija radikalizuje i da svoj decenijski kriminal i politički kraj prekrije izazivanjem etničkih sukoba.

Da li bi reagovali da se isto desi u FBiH

Jasan je meni režim Milorada Dodika oni su spremni da žrtvuju mir da bi opstali na vlasti i na slobodi, ali ne mogu da prihvatim činjenicu da ostali šute. Zašto šutite nad nečim što je odvratno, zašto šutite na divljanje većine nad manjinom, jesmo li to prestali biti ljudi?

Pitam se samo kako bi reagovali da se isto desilo u FBiH u nekom povratničkom mjestu, da se desilo nad srbima povratnicima, da li bi i tada šutili? - pita se Mijatović.


- Zaista je krajnje vreme da izađete iz svojih zona komfora i da pokažete da niste isti kao Dodik i njegov režim, to moramo uraditi ne zbog bošnjaka ili hrvata koji su manjina u RS, to moramo uraditi zbog sebe da pokažemo jesmo li ljudi ili nismo. 

Ovo je poziv na ljudskost i civilizacijske vrijednosti, dok još ima vremena dok nije još kasno biti čovjek - poručio je Mijatović.

Mijatovićeva objava na Facebooku. screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.