GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Stanivuković uputio izvinjenje zbog incidenata u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji

Vjerujem da ni naša crkva ni bilo ko od političara ne bi pozivao na takvo nešto, rekao je on

Stanivuković: Kao mlad čovjek nikada takav čin ne bih podržao. facebook

Piše: E. Ć. / N1

9.1.2022

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, komentarisao je za "N1" incidente u Gacku, Foči, Prijedoru, Brčkom, Janji, te se izvinio "svima koji su se osjećali neprijatno na bilo koji praznik".



Treba da se radujemo svim praznicima

- Rekao bih svima da ako su se osjećali neprijatno na bilo koji način, na bilo koji sveti praznik ja se izvinjavam. Ako mogu sa svjetovne strane kao političar, kao mlad čovjek nikada takav čin ne bih podržao. Naravno da tu zakon postoji i ljudsko razumijevevanje da to ne treba da se čini.

Vjerujem da ni naša crkva ni bilo ko od političara ne bi pozivao na takvo nešto. Mi treba da praznujemo i da se radujemo svim praznicima. 

Ja sam sretan što sam za katolički Božić bio kod biskupa na prijemu, bošnjački narod islamske vjere posjećujem, dolazim im - rekao je Stanivuković.

Ovakve poruke nikada neće odstupiti

Još jedna važna stvar je, dodaje Stanivuković, da kada je grad Banja Luka odlučio da legalizuje vjerske objekte rečeno je da će se pomoći svim vjerskim objektima.

- Čuli ste i jučer besjedu patrijarha Porfirija koji kaže da samo složno možemo. Mora postojati razumijevanje među narodima – ipak mi živimo zajedno. Suživot je imperativ isto kao što je imperativ i da RS postoji. 

Ona je neupitna i trajna. Niko neka ne dira RS i neće biti upitno da živimo zajedno, da se pomažemo i praznujemo sve praznike - rekao je Stanivuković, te dodao kako ovakve poruke nikada neće odstupiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.