POSLANIK U PARLAMENTU

Mehmedović poručio: Treba obilježavati 9. januar, Dan kada je započeo genocid

Jedino tako nećemo više nikad zaboraviti šta nam se desilo u Bosni, i ko je to počinio, napisao je Mehmedović na Facebooku

Mehmedović: I obilježavat će ga oni koji ne vide Evropu kao duhovni prostor. arhiv

E. Ć.

9.1.2022

Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu Bosne i Hercegovine, oglasio se na Facebooku povodom 9. januara, dana kojeg u manjem bh. entitetu označavaju rođendanom RS.




Pokrećem inicijativu

Ako pitate Mehmedovića, treba obilježavati 9. januar, jer je to Dan početka genocida u Bosni i Hercegovinu.

- Pokrećem inicijativu da se 9. januar obilježava kao Dan početka genocida u Bosni i Hercegovini, jer jedino tako nećemo više nikad zaboraviti šta nam se desilo u Bosni, i ko je to počinio - započeo je Mehmedović te nastavlja:

Obilježavat će ga oni koji njeguju univerzalne civilizacijske vrijednosti

- Za početak, obilježavat će ga oni koji BiH smatraju svojom domovinom, porodice žrtava genocida, svi oni koji su bili na ovaj ili onaj način žrtve etničkog čišćenja, UZP-a. 

I obilježavat će ga oni koji ne vide Evropu kao duhovni prostor u kojem će biti dozvoljeno gradnja Republika na temeljima i rezulatima genocida, udruženih zločinačkih pothvata i fašizma.

Obilježavat će ga oni koji njeguju univerzalne civilizacijske vrijednosti, a koje su prihvatljive za cijeli normalni svijet! A ko to ne prihvata zna se na kojoj je strani - poručio je Mehmedović.

Objava koju je Mehmedović postavio na Facebooku. screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.