IMUNIZACIJA

Veliki odziv građana na vakcinaciju protiv COVID-19 u sarajevskom tržnom centru

Nakon jučerašnjeg dana i u nedjelju je veliki broj građana odlučio da se vakciniše na punktu za vakcinaciju, a mnogi od njih su primili i treću dopunsku dozu

E. T. / Anadolija

Vakcinacija u tržnom centru

Foto: Ilustracija


Akcija "Vakcinacija prema građanima" Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavljena je ovog vikenda u tržnom centru Sarajevo City Center - SCC u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su na raspolaganju imali Pfizer i Sinopharm

Nakon jučerašnjeg dana i u nedjelju je veliki broj građana odlučio da se vakciniše na punktu za vakcinaciju u SCC-u, a mnogi od njih su primili i treću dopunsku dozu.

Građani su na raspolaganju imali Pfizer i Sinopharm vakcine, a na ovom punktu mogli su primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Nakon mnogo zahtjeva građana, Krizni štab Kantona Sarajevo odlučio je da ovog vikenda, 8. i 9. januara, jedan punkt za vakcinaciju opet bude postavljen u SCC-u.

Akcija “Vakcinacija prema građanima”

“S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama. Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze“, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

Akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS-a pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 6.000 građana.

NA VRH

Podijeli članak na