REAKCIJE

Ambasada SAD u BiH: Pozivamo nadležne da provedu istragu o incidentima

Održivi povratak izbjeglih lica predstavlja važan aspekt Dejtonskog mirovnog sporazuma i vlasti BiH dužne su povratnicima osigurati da žive u bezbjednom i sigurnom okruženju

SAD su duboko zabrinute izvještajima o govoru mržnje. Avaz

E. Ma.

11.1.2022

Sjedinjene Američke Države su duboko zabrinute izvještajima o govoru mržnje, veličanju ratnih zločinaca i provokativnim incidentima usmjerenim protiv povratnika u Republiku Srpsku tokom prethodnog vikenda, kazali su iz Ambasade SAD u BiH za Federalna.ba.

Iz Ambasade SAD su pozvali nadležne vlasti da, bez odlaganja, provedu istragu o ovim incidentima, a njihove vinovnike pozovu na odgovornost.

- Održivi povratak izbjeglih lica predstavlja važan aspekt Dejtonskog mirovnog sporazuma i vlasti Bosne i Hercegovine dužne su povratnicima osigurati da žive u bezbjednom i sigurnom okruženju, bez uznemiravanja i zastrašivanja - naveli su  su iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD.

Podsjetimo, prošlog vikenda u RS obilježen je neustavni dan 9. januar, a širom ovog entiteta zabilježeni su incidenti, provokacije i uvrede prema građanima nesrpske nacionalnosti i Bošnjacima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.