DOBRE VIJESTI

"Avaz-roto press" uplatio 10.000 KM za liječenje poznatog bh. novinara Vlastimira Mijovića

Za njegovo dosadašnje liječenje u Turskoj potrebno je 30.000 eura, plus 8.500 eura za sanitetski prevoz, saopćili su iz Pomozi.ba

Piše: M. Aš.

11.1.2022

Mijović: Nalazi se na liječenju u Turskoj. Avaz

Nakon što je humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula akciju da se pomogne poznatom novinaru Vlastimiru Mijoviću Vlasti, kojem je u oktobru prošle godine dijagnosticiran rak pluća sa metastazama, grupacija "Avaz-roto press" uplatila je 10.000 KM za njegovo liječenje. 

Mijović se trenutno nalazi na liječenju u Istanbulu, a zbog teškog zdravstvenog stanja potreban mu je specijalni sanitetski avion za povratak kući u voljeno Sarajevo, objavili su iz Pomozi.ba.

Za njegovo dosadašnje liječenje u Turskoj potrebno je 30.000 eura, plus 8.500 eura za sanitetski prevoz. Pored navedenog iznosa, potrebna su i dodatna finansijska sredstva za nastavak liječenja.

Broj 17006 kojim se doniraju 2 KM je jedinstven za sve bh. operatere, objavila je humanitarna organizacija Pomozi.ba.

Tokom 40-godišnjeg rada u novinarstvu, Mijović je pisao za vodeće jugoslovenske i bh. novine, vodio i uređivao televizijske emisije. Proglašen je za Novinara godine u bivšoj SFRJ 1989. i Bosni i Hercegovini 1998. godine. Dobar dio novinarske karijere proveo je u "Dnevnom avazu". 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.