JUŽNA I ISTOČNA EVROPA

BiH je dio novoga tržišta kompanije "Nestle", posao za 8.000 radnika

Novo tržište sada čine Rumunija, Bugarska, zemlje Adriatic regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora), Ukrajina i Moldavija.

Alesandro Zaneli imenovan za direktora "Nestle" tržišta za Južnu i Istočnu Evropu. Arhiv

N. Aj.

12.1.2022

"Nestle", jedan od najvećih svjetskih proizvođača hrane i pića, je 1. januara 2022. najavio uspostavljanje tržišta Južne i Istočne Evrope (SEEM), te imenovao Alesandra Zanelija (Alessandro Zanelli) za poziciju direktora tržišta.

Novo tržište sada čine Rumunija, Bugarska, zemlje Adriatic regije (Bosna i Hercegovina, Srbija, Hrvatska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora), Ukrajina i Moldavija. 

Ova odluka je dio transformacijskog putovanja kompanije "Nestle", koje sa sobom nosi nove prilike za povećanje obima poslovanja, te rast profitabilnosti u svim kategorijama, uz istovremeni rast i razvoj ljudskih potencijala, u pet lokalnih čvorišta: Bukurešt, Sofija, Zagreb, Beograd i Kijev, piše portal Profitiraj.ba.

Novo tržište će pokrivati oko 8.000 ljudi i pet fabrika.

- Transformisat ćemo strukturu tržišta tako da odgovara formatu koji nam omogućava da ostvarimo ambiciozne rezultate, te pobjedu u svim kategorijama i geografskim regijama koje naše tržište pokriva - izjavio je Zaneli.

Alesandro Zaneli, koji je trenutno na poziciji voditelja tržišta kompanije Nestle za Ukrajinu i Moldaviju, postat će voditelj novoosnovanog Nestle tržišta za Južnu i Istočnu Evropu, uz direktno vođenje tržišta Ukrajine i Moldavije, sa centralom u Kijevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.