BORBA PROTIV PANDEMIJE

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta donio nove mjere izolacije

Zbog povećanja broja zaraženih Štab je apelirao na građane da se pridržavaju važećih mjera i preporuka kriznog štaba, te da pristupe cjepljenju na punktu za cjepljenje

Brčko: Dvije osobe preminule u posljednja 24 sata. arhiv

E. Ć. / Fena

12.1.2022

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH razmotrio je trenutnu epidemiološku situaciju na prostoru Distrikta, te je donio zapovijed kojom se određuju mjere izolacije i zdravstvenog nadzora u trajanju od sedam dana osobi oboljeloj o koronavirusa, a koja je cijepljena s dvije doze protiv koronavirusa, pod uvjetom da osoba nema nikakvih simptoma infekcije u zadnja tri dana.

Zbog povećanja broja zaraženih Štab je apelirao na građane da se pridržavaju važećih mjera i preporuka kriznog štaba, te da pristupe cjepljenju na punktu za cjepljenje.

Također, Štab je na današnjoj sjednici zadužio Pododjel za javno zdravstvo da pokrene postupak javne nabavke dodatnih količina testova za detekciju koronavirusa, saopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.


Inače, u Distriktu Brčko testirana su 343 uzorka na koronavirus od čega je zabilježeno 178 novozaraženih. Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata u ovom dijelu BiH preminule su dvije osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.