ŠTA SE DOGODILO

Oglasili se iz SDA: Napadnut načelnik Gornjeg Vakufa Sead Čaušević

Sjednici su prisustvovali i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf- Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholiziranom stanju

Sead Čaušević. Facebook

Piše: E. T.

13.1.2022

Iz lokalne organizacije Gornji Vakuf / Uskoplje, Stranke demokratske akcije (SDA), oglasili se saopćenjem u kojem, između ostalog, tvrde da je napadnut načelnik Općine Sead Čaušević. 

- Dana, 13. januara 2022.godine, u 14 sati održana je sjednica Kolegija Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na kojoj se trebala zakazati sjednica Općinskog vijeća kao i dnevni red sjednice.


Fizički nasrtaj

Sjednici su prisustvovali predstavnici političkih stranaka naše Općine, predsjednici klubova, predsjedavajući OV-a, načelnik Općine i sekretar Općine.

Sjednici su prisustvovali i vijećnici OO SDP Gornji Vakuf- Uskoplje, koji su na sjednicu došli u vidno alkoholiziranom stanju.

Goran Batinić, predsjedavajući OV-a, nije bio u mogućnosti voditi sjednicu u normalnim okolnostima. Sjednicu je prekinuo nakon što su se vijećnici SDP-a ponašali suprotno Kodeksu Općinskog vijeća i Poslovniku o radu. Vijećnik Kadir Kičin (SDP) je i nakon prekida sjednice nastavio vrijeđati prisutne članove Kolegija, a potom bez ikakvog razloga i povoda fizički nasrnuo na načelnika Općine.

Ovim saopštenjem oštro osuđujemo neprimjereno i siledžijsko ponašanje vijećnika Kadira Kičina (vijećnik SDP-a Gornji Vakuf), te pozivamo nadležne policijske i pravosudne organe da poduzmu sve zakonom propisane radnje i mjere zbog ugrožavanja lične sigurnosti općinskog načelnika kao i sigurnosti svih prisutnih u zgradi Općine.


Trenutna većina

Ovakav čin jednog općinskog vijećnika neće narušiti međuljudske odnose u našoj Općini kao ni normalno funkcionisanje Općinskog vijeća i administracije Gornji Vakuf-Uskoplje. Smatramo da je ovakav čin izraz nemoći i slabosti opozicije u Vijeću. Mi ćemo nastaviti sa podrškom uspjesima i projektima, koje trenutna većina zajedno sa načelnikom Seadom Čauševićem provodi u Općini Gornji Vakuf-Uskoplje - navodi se u saopćenju SDA. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.