NEMA DILEME

Komšić: BiH će naći načina da se suprostavi onima koji se spremaju da žrtvuju mir, ide se na razbijanje države

Namjeru da sačuvamo cjelovitost BiH ne mogu spriječiti laži: da mi – a ne oni – ne želimo mir, rekao je Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. Arhiv

N. Aj.

14.1.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u intervjuu za Pobjedu je rekao da će Bosna i Hercegovina naći načina da se suprotstavi onima koji se spremaju da „žrtvuju mir“.

- Tokom obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, čuli smo jedino fašističke poruke utemeljene na teoriji i praksi krvi i tla; fašističko orgijanje i zveckanje oružjem praćeno prisustvom ne samo presuđenih ratnih zločinaca poput Vinka Pandurevića, nego i onih koji se spremaju da počine nove zločine“, kaže predsjednik Komšić za Pobjedu.

Na pitanje ko se sprema da počini nove zločine, rekao je “oni poput Milorada Dodika i predstavnika vlasti Srbije”.

- Predvođena Miloradom Dodikom i uz podršku vlasti Srbije i Rusije, vlast "entiteta RS“ odlučila je da žrtvuje mir - dodao je.

Rekao je i da se ovogodišnja proslava neustavnog dana RS razlikovala od prethodnih, “budući da nije ostavljen ni milimetar prostora da se posumnja u namjeru nasilnog razaranja države Bosne i Hercegovine”.

- I ranije su slate slične poruke, sada više nema nikakve dileme: ide se na razbijanje države BiH - naveo je Komšić, dodajući:

- Što im neće biti dozvoljeno. Namjeru da sačuvamo cjelovitost BiH ne mogu spriječiti laži: da mi – a ne oni – ne želimo mir. Želimo ga i željeli smo ga više nego iko. Međutim, vlast u entitetu RS stvorila je sve uslove da institucionalnim odgovorom na njihov pokušaj razbijanje države učvrstimo njenu poziciju“.

Ovdje pročitajte kompletan intervju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.